Фузили със сметанов сос и гъби

Продукти

  • 1 ч.ч. бульон зеленчуков или пилешки
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън , счукан
  • 1 с.л. зехтин
  • 380 г гъби
  • 400 г фузуили
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large fuzili sas smetanov sos i gabi

Начин на приготвяне

  1. Сварете фузуилите според инструкциите на опаковката, до полуготовност. Отцедете. 
  2. Междувременно пригответе соса. Запържете за кратко чесъна, добавете нарязаните гъби. Оставете на огъня за 5-7 минути, до омекване, като бъркате непрекъснато. 
  3. С решетъчна лъжица извадете гъбите от тигана и ги оставете в покрит съд, за да се запазят топли.
  4. Отделно на котлона разбийте сметаната, брашното и бульона, и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете соса да кипне, и още 1-2 минути, докато се сгъсти. Смесете соса с гъбите. 
  5. Сервирайте всяка порция фузили полята със соса.