Фузили с пушена сьомга
Продукти
3 с.л.
олио
1 с.л. сух
копър
сол на вкус
150 г
кашкавал гауда, ементал или друго мазно жълто сирене
500 г
заквасена сметана
400 г
фузили
200 г пушена
сьомга
Време:
45 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Слагаме фузилите да се варят във вряща посолена вода.
Настъргваме кашкавала на едро ренде.
Нарязваме сьомгата на ситно. Запържваме я в 2-3 с.л. олио за около 2 минути - колкото да промени цвета си.
Изсипваме вътре цялата сметана, разбъркваме леко да се разтопи, слагаме копъра и малко сол. Соса е готов.
В дълбока купа изсипваме сварената и отцедена паста.
Изсипваме вътре соса и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.
Сервираме веднага.