Продукти
-
3
с.л.
олио
-
1
с.л. сух
копър
-
сол
на вкус
-
150
г
кашкавал
гауда, ементал или друго мазно жълто сирене
-
500
г
заквасена сметана
-
400
г
фузили
-
200
г пушена
сьомга
Начин на приготвяне
- Слагаме фузилите да се варят във вряща посолена вода.
- Настъргваме кашкавала на едро ренде.
- Нарязваме сьомгата на ситно. Запържваме я в 2-3 с.л. олио за около 2 минути - колкото да промени цвета си.
- Изсипваме вътре цялата сметана, разбъркваме леко да се разтопи, слагаме копъра и малко сол. Соса е готов.
- В дълбока купа изсипваме сварената и отцедена паста.
- Изсипваме вътре соса и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.
- Сервираме веднага.