Фузили "Болонезе"

Продукти

  • 1 с.л. пресен магданоз
  • 1 ч.л. риган
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. захар
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 буркан домати
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1 глава лук
  • 400 г кайма
  • 1 пакет спагети

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large fuzili boloneze

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
  2. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно морков и целина. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
  4. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. 
  5. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
  6. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
  7. Сваряваме фузилите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
  8. Върху всяка порция поставяме от соса и разбъркваме внимателно.
  9. По желание, гарнираме с малко настърган пармезан.