Начин на приготвяне
- В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
- След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно морков и целина.
- Разбъркваме добре и добавяме каймата.
- Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути.
- След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
- Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране.
- Сваряваме фузилите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии.
- Върху всяка порция поставяме от соса и разбъркваме внимателно.
- По желание, гарнираме с малко настърган пармезан.
|