Продукти
-
зехтин
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
25
г
масло
-
сол
на вкус
-
3
бр.
картофи
-
20
г
прошуто
-
30
г
шам-фъстък
(суров, без черупки)
-
200
г
сьомга
филе
Начин на приготвяне
- Счукваме шам-фъстъка на дребно, след което подправяме сьомгата със сол и пипер, и от едната страна я овалваме в счукания шам-фъстък.
- Взимаме прошутото и го запържваме в зехтин, след което изпържваме и рибата.
- Картофите ги правим на пюре, върху което прибавяме сьомгата и накрая декорираме с готовият чипс от прошуто.
* Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре може да опитате в ресторант „Background“.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).