Продукти
-
0,5
с.л.
сладка горчица
-
100
г
зелена салата
-
2
с.л.
светъл балсамико оцет
-
черен пипер
-
сол
-
1
натрошено листо от
салвия
-
3
с.л.
орехово олио
-
1
с.л.
мед
-
сок от малък
портокал
-
2
филета
сьомга (всяко по 150 гр)
-
1
багета
Начин на приготвяне
1. Филетата се почистват и подсушават. Приготвяме марината от портокаловия сок, медът, 1 с.л. олио и салвията.
2. Почистваме и измиваме салатата. Останалото олио се смесва с мед, оцет и горчица, добавят се сол и черен пипер на вкус.
3. Филетата се поставят на грил тигана. Запичат се като се намазват с маринатата. Разрязваме багетата и също можем да запечем на тигана.
4. Сервираме ястието топло с охладено бяло вино. Нашето предложение за ароматна чаша бяло вино, можете да видите на: Bononiaestate.com