Продукти
-
1
ч.ч.
вода
-
сол
на вкус
-
2
скилидки
чесън
накълцани на ситно
-
140
г
брюкселско зеле
нарязана на едро
-
350
г
фетучини
-
2
с.л.
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
1
с.л.
масло
-
20
г
кедрови ядки
по желание
Начин на приготвяне
- Сваряваме фетучините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
- Междувременно нарязваме и запържваме леко зелето заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 3-4 минути.
- Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме фетучините и маслото, и разбъркваме.
- Сервираме ястието веднага, по желание, поръсено с кедрови ядки.