Фетучини с брюкселско зеле

Продукти

  • 1 ч.ч. вода
  • сол
    на вкус
  • 2 скилидки чесън
    накълцани на ситно
  • 140 г брюкселско зеле
    нарязана на едро
  • 350 г фетучини
  • 2 с.л. зехтин
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 20 г кедрови ядки
    по желание

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме фетучините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
  2. Междувременно нарязваме и запържваме леко зелето заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 3-4 минути.
  3. Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер. 
  4. Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме фетучините и маслото, и разбъркваме. 
  5. Сервираме ястието веднага, по желание, поръсено с кедрови ядки.