Продукти
-
1
ч.л.
кориандър
-
1
ч.л.
канела
-
1
връзка
магданоз
-
2
скилидки
чесън
-
420
г
нахут
от консерва
-
черен пипер
-
сол
-
галета
за паниране
-
кисело мляко
за гарниране
Начин на приготвяне
- Отцеждаме нахута и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, сол и черен пипер, 2-3 с.л. топла вода го пасираме до получаването на паста.
- Получената смес прехвърляме в купа и оставяме да престои в хладилник около час.
- След това оформяме топчета с големината на кюфте, които овалваме в галета и пържим в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване.
- Изпържените фалафели поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднасяме топли, гарнирани с кисело мляко.