Фалафели

Продукти

  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. канела
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 420 г нахут
    от консерва
  • черен пипер
  • сол
  • галета
    за паниране
  • кисело мляко
    за гарниране

Начин на приготвяне

  1. Отцеждаме нахута и заедно със счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, сол и черен пипер, 2-3 с.л. топла вода го пасираме до получаването на паста. 
  2. Получената смес прехвърляме в купа и оставяме да престои в хладилник около час.
  3. След това оформяме топчета с големината на кюфте, които овалваме в галета и пържим в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване. 
  4. Изпържените фалафели поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  5. Поднасяме топли, гарнирани с кисело мляко.