1
ч.ч.
масло
- разтопено до течност и охладено, или олио
2
ч.л.
бакпулвер
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и захарта на гъст сняг.
В друга купа смесваме всички сухи съставки и прибавяме половината от тях към белтъчената смес. Разбиваме отново.
След това добавяме млякото и маслото (или олиото). Разбъркваме.
Накрая добавяме и останалите сухи съставки, и разбиваме много добре, до получаване на гладка смес.
Добавяме натрошения шоколад и стафидите.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашена кексова форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, до готовност. (Проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен във вътрешността си.)
Преди сервиране, по желание поръсваме с пудра захар и гарнираме с цедено кисело мляко.