Двуцветен кекс с кафе

Продукти

  • 3 с.л. натурално какао
  • 2 г сол
  • 1 ч.ч. олио
  • 15 мл кафе
    еспресо
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавяме олиото, млякото, кафето и ванилията. 
  2. Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Разделяме сместа на две части, като едната я оцветяваме с какаото. 
  3. В центъра на формата слагаме 1/4 от едната смес, след това от другата и така редуваме до изчерпването им. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 40 минути.  
  4. След като извадим кекса от фурната, го оставяме за 10 минути да поизстине преди да го нарежем.