Продукти
-
3
с.л.
натурално какао
-
2
г
сол
-
1
ч.ч.
олио
-
15
мл
кафе
еспресо
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
1
ч.ч.
захар
-
4
яйца
-
1
с.л.
бакпулвер
-
2
ч.ч.
брашно
-
1
ванилия
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавяме олиото, млякото, кафето и ванилията.
- Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Разделяме сместа на две части, като едната я оцветяваме с какаото.
- В центъра на формата слагаме 1/4 от едната смес, след това от другата и така редуваме до изчерпването им. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 40 минути.
- След като извадим кекса от фурната, го оставяме за 10 минути да поизстине преди да го нарежем.