Двойно шоколадово суфле

Продукти

  • 4 шоколада
  • 50 г какао
  • 125 г брашно
  • 7 яйца
  • 270 г захар
  • 200 г масло
  • 200 г шоколад натурален

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large dvoyno shokoladovo sufle

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намасляваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. През това време разтапяме шоколадите на водна баня. 
  6. След като се изпечем суфлето, "поливаме" всяко с разтопения шоколад.
  7. По желание, гарнираме с малко сметана. Сервираме веднага.