Двойно шоколадово суфле
Продукти
-
4
шоколада
-
50
г
какао
-
125
г
брашно
-
7
яйца
-
270
г
захар
-
200
г
масло
-
200
г
шоколад
натурален
Начин на приготвяне
- Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
- Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре.
- Намасляваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно.
- Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
- През това време разтапяме шоколадите на водна баня.
- След като се изпечем суфлето, "поливаме" всяко с разтопения шоколад.
- По желание, гарнираме с малко сметана. Сервираме веднага.