Двойно шоколадов брауниз с киноа

Продукти

  • 1,4 ч.ч. пудра захар
  • 1,2 ч.ч. киноа , на люспи
  • 4 яйца
  • 2 ч.ч. захар
  • 10 с.л. масло
  • 1 с.л. ванилия
  • 6 г шоколад , тъмен
  • 1,4 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол , хималайска
  • 1,2 ч.ч. какао , на прах
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 3,4 ч.ч. череши , сушени

Време: 1 ч. и 40
Ниво: лесно

Large dvoyno shokoladov brauniz s kinoa

Начин на приготвяне

  1. Накисваме черешите в топла вода за най-малко един час.
  2. Загряваме фурната на 200 градуса и намазваме подходяща тава с маслото.
  3. В голяма купа разбъркваме брашното, какаото на прах, солта и пудрата захар. Оставяме настрана.
  4. Маслото и шоколада поставяме на водна баня в малка тенджера, и оставяме на слаб огън, докато не стане напълно гладка и еднородна смес. 
  5. След това снемаме от котлона и разбъркваме добре, като добавяме ванилията. Оставяме настрана.
  6. В мискер на средна скорост разбиваме яйцата и захарта за около 3 минути, докато станат бледи на цвят. Намаляме скоростта и изсипваме 1/4 от сухите съставки. Добавяме 1/3 от вече готовата смес със шоколада и маслото, и разбиваме. 
  7. Повтаряме, докато от всички продукти се получи еднородна смес. Изключваме мискера и сгъваме люспите на киноата на ръка. Изцеждаме черешите.
  8. Изсипваме тестото в тава и разстиламе равномерно с помощта на шпатула.
  9. Печем около 30 минути. Охлаждаме на стайна температура за поне 45 минути преди разрязване. 
  10. По желание, преди сервиране поръсваме с малко пудра захар.