Доматена крем супа с пармезан

Продукти

  • 40 г пармезан
    , настърган
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 г захар
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 5 с.л. сметана
    , готварска
  • 2 кубчета бульон
    , зеленчуков
  • 4 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 5 домата

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги в зехтина, до омекване. 
  2. Почистваме и нарязваме моркова и го добавяме към лука и чесъна. 
  3. Добавяме около 60 мл вода и задушаваме за 8-10 минути. Разбъркваме внимателно, като следим да не загори лука. 
  4. Измиваме и обелваме доматите. Нарязваме ги и ги добавяме към морковите, лука и чесъна. 
  5. Добавяме още около 200 мл гореща вода и "пускаме" бульоните. Оставяме всичко да къкри, до готовност на доматите. 
  6. Добавяме захарта, сол и черен пипер на вкус, и пасираме. 
  7. Добавяме сметаната, разбъркваме внимателно и сервираме. 
  8. Преди сервиране, гарнираме с настъргания пармезан.