Продукти
-
1
ч.ч.
бульон
, пилешки
-
1
стрък
прясна мащерка
-
2
с.л.
балсамов оцет
-
1
с.л.
захар
-
10
г
пащърнак
, корен
-
2
глави
лук
-
820
г
домати
от консерва
-
1
скилидка
чесън
-
5
листа
босилек
-
2
с.л.
зехтин
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Лукът, пащърнакът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. След това се запържват в сгорещения зехтин.
- Деглазира се с балсамовия оцет, овкусява се с мащерка и се налива пилешкият бульон.
- Добавят се доматите и се оставя да къкри за кратко. Добавят се босилекът, захарта, сол и черен пипер.
- Разбърква се, пасира се и се прецежда.