Продукти
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
4
яйца
-
1
ч.ч.
захар
-
30
мл
олио
-
1
ч.л.
сода
-
20
г
фъстъчено масло
-
брашно
колкото поеме до меко тесто (около половин килограм, или малко повече)
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното. Разбиваме останалите продукти, добавяме малко по малко от брашното и разбиваме с миксер / вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица, трябва да започнем да месим тестото с ръце. Продължаваме да добавяме брашно, докато получим меко тесто, от което може да оформим топчета.
- От тестото оформяме топчета с големината на орех и поставяме в тава, върху хартия за печене. (Трябва да имаме предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставим достатъчно място между тях). Намазваме курабийките с разбит жълтък и ги посипваме със захар.
- Печем курабиите в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.