Домашни бонбони "Рафаело"

Продукти

  • 60 г бадеми сурови
  • 1 ванилия
  • 220 г кокосови стърготини + 150 г за овалване
  • 5 с.л. захар
  • 70 г масло
  • 420 мл. прясно мляко кондензирано

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large domashni bonboni rafaelo

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд с незалепващо покритие изсипваме кондензираното мляко, към него добавяме маслото, захарта и ванилията. Поставяме го на котлона.
  2. След като сместа заври към нея добавяме кокосовите стърготини. Бъркаме непрекъснато (за да не загори) на слаб огън, докато сместа се сгъсти и заприлича на кокосово тесто.
  3. След като кокосовата смес се сгъсти я снемаме от котлона и оставяме да изстине.
  4. От изстиналата смес, с ръце оформяме кръгли бонбони, като в центъра на всяко едно топче слагаме по един бадем. След това ги овалваме в кокосови стърготини.

* Бонбоните съхраняваме в хладилник.