Начин на приготвяне
- Разбиваме много добре яйцата със 100 г пудра захар и ванилията.
- Прибавяме половината от прясното мляко към яйцата на тънка струйка, при непрекъснато разбиване с миксер.
- След това изсипваме яйчната смес в останалото прясно мляко и пак разбиваме.
- Слагаме съда на слаб котлон да се вари за няколко минути, като разбъркваме непрекъснато, след това оставяме да изстине напълно.
- Разбиваме течната сметана със захарта на пухкав сняг и внимателно я смесваме с яйчната смес, като отново разбиваме с миксер.
- Прехвърляме сместа в подходящ съд за замразяване и слагаме в камерата за 3 часа.
- През интервал от време на 3-4 пъти изваждаме сладоледа и го разбиваме с миксер. (По този начин се избягва образуването на кристали).
- При последното разбиване добавяме ситно натрошения черен шоколад.
- Връщаме в камерата да се замрази докрай.
- Разтапяме шоколада за глазурата на водна баня.
- Поднасяме сладоледа силно замразен и полят с глазурата.
|