Продукти
-
1
щипка
мащерка
-
1
щипка
канела
-
1
щипка
черен пипер
-
сол
-
300
г
свинска плешка
или бут, обезкостен
-
1
щипка
розмарин
- за пюрето:
-
канела
на вкус
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
кориандър
на вкус
-
20
г
масло
-
1
ябълка
средно голяма
-
200
г
моркови
- за соса:
-
20
мл.
червено вино
-
1
с.л.
сладко от боровинки
Начин на приготвяне
- Втриваме подправките в месото и го завиваме на руло. Връзваме го с конец.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
- Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета.
- За соса: В тиган слагаме виното и сладкото от боровинки. Редуцираме.
- За пюрето: Сваряваме морковите и ги пасираме. Овкусяваме с маслото и подправките.
- Почистваме и нарязваме ябълката на ситно, добавяме към пюрето и разбъркваме.
* Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.