Чушки бюрек
Продукти
черен пипер
сол
1 с. л.
магданоз ситно нарязан
2
яйца
220 г
сирене или извара
1 кг
червени чушки
за панировката:
олио за пържене
галета
3
яйца
брашно
Време:
25 мин.
Ниво:
професионално
Начин на приготвяне
Изпичаме и обелваме чушките.
В голяма купа разбъркваме добре сиренето заедно с яйцата и магданоза.
Напълваме чушките със сместа и леко ги сплескваме.
Овалваме ги в брашно, след което ги потапяме в разбитите яйца. Накрая ги овалваме в галета.
В голям и дълбок тиган сгорещяваме олиото (около 1 см).
Непосредствено преди пърженето може да потопим чушките още веднъж в яйцата.
Пържим чушките от двете страни до златисто, като ги обръщаме периодично 2-3 пъти.