Продукти
-
450
г
сирене "маскарпоне"
-
150
г
сирене "рикота"
-
200
г
обикновени бисквити
-
100
г
масло
-
5
яйца
-
250
г
захар
-
100
г
ягоди
, пасирани
- За гарниране:
-
100
г
крем сирене
-
10
с.л.
захарен сироп
-
200
г
ягоди
Начин на приготвяне
- За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди.
- За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме пасираните ягоди, яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес.
- Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 10 минути.
- За гарниране: В купа смесваме и разбъркваме го хомогенност крем сиренето със захарния сироп. Почистваме, измиваме и нарязваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп.
- Върху вече изпечения блат с помощта на шприц поставяме от получения крем и поставяме ягодите. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час.
- Сервираме.