Чийзкейк с конфитюр от череши

Продукти

  • 250 г бисквити
  • 125 г масло
  • 125 г заквасена сметана
  • 125 г крема сирене
  • 200 г череши
    , конфитюр

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите.
  2. Разтопяваме маслото. 
  3. Разбъркваме бисквитите с разтопеното масло. Разстиламе ги на дъното на съда, в който ще приготвим десерта. Заглаждаме. 
  4. Разбъркваме сметаната и крема сиренето. Вече разбъркани, ги намазваме върху бисквитите с маслото. 
  5. Запичаме за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.  
  6. Изваждаме от фурната и изчакваме да поизстине - около 10-15 минути, след което намазваме с конфитюра от череши. 
  7. Може да консумираме веднага, но става по-хубав, след като престои няколко часа в хладилника.