Продукти
-
200
г
захар
-
5
яйца
-
80
г
масло
-
220
г
бисквити
-
220
г
сирене "филаделфия"
-
425
г
сирене "маскарпоне"
- За гарниране:
-
8
с.л.
захарен сироп
-
220
г
горски ягоди
Начин на приготвяне
- За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди.
- За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес.
- Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15 минути.
- За гарниране: Почистваме и измиваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп.
- Върху вече изпечения блат, изсипваме плодовете. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час.
- Сервираме.