Чийзкейк с горски ягоди

Продукти

  • 200 г захар
  • 5 яйца
  • 80 г масло
  • 220 г бисквити
  • 220 г сирене "филаделфия"
  • 425 г сирене "маскарпоне"
  • За гарниране:
  • 8 с.л. захарен сироп
  • 220 г горски ягоди

Начин на приготвяне

  1. За блата: разтопяваме масло, към което добавяме натрошените в блендер бисквити. Размесваме добре и сипваме във форма върху хартия за печене. Поставяме в хладилник за около час, да се изстуди. 
  2. За крема: с миксер разбиваме сирената, добавяме яйцата и захарта. Разбъркваме до хомогенна смес. 
  3. Изсипваме получения крем върху блата и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15 минути.
  4. За гарниране: Почистваме и измиваме ягодите. Поставяме ги в купа и ги разбъркваме заедно със захарния сироп. 
  5. Върху вече изпечения блат, изсипваме плодовете. Поставяме в хладилник да се изстуди добре за около час.
  6. Сервираме.