Чийз кейк с бял шоколад без печене

Продукти

  • кора на 1 лимон или портокал
  • 150 гр. заквасена сметана
  • 200 гр. бял шоколад
  • 250 гр. маскарпоне
  • 300 гр. крема сирене филаделфия
  • 85 гр. масло
  • 70 гр. пудра захар
  • 170 гр. обикновени бисквити

Време: 30
Ниво: лесно

Large chiyz keyk s byal shokolad bez pechene

Начин на приготвяне

1. Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар 40 гр. Към тях добавяме разтопеното масло и разбъркваме до получаване на мокра смес. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма с разкопчаващи се стени и се пресова добре. Прибираме в хладилник за 15-20 минути докато стегне добре.

2. Белият шоколад се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади напълно.

3. Маскарпонето и филаделфията се смесват добре с помощта на миксер. Добавяме настърганата кора.

4. Разтопеният и охладен шоколад се добавя към маскарпонето и филаделфията и се разбъркват добре с миксер. Заквасената сметана и останалата пудра захар 30гр. се смесват добре и се прибавят към останалите продукти. Получената смес разпределяме върху бисквитената основа и подравняваме със шпатула. Слагаме в хладилник за една нощ.

5. Отстраняваме формата и режем с горещ, подсушен нож. Сервираме с пресни горски плодове и свежа мента.