Чийз кейк с бял шоколад без печене |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне
1. Бисквитите се смилат фино и се смесват с
пудрата захар 40 гр. Към тях добавяме разтопеното масло и разбъркваме до
получаване на мокра смес. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма
с разкопчаващи се стени и се пресова добре. Прибираме в хладилник за 15-20
минути докато стегне добре. 2. Белият шоколад се разтопява на водна баня и се
оставя да се охлади напълно. 3. Маскарпонето и филаделфията се смесват добре с
помощта на миксер. Добавяме настърганата кора. 4. Разтопеният и охладен шоколад се
добавя към маскарпонето и филаделфията и се разбъркват добре с миксер.
Заквасената сметана и останалата пудра захар 30гр. се смесват добре и се
прибавят към останалите продукти. Получената смес разпределяме върху
бисквитената основа и подравняваме със шпатула. Слагаме в хладилник за една
нощ. 5. Отстраняваме формата и режем с горещ, подсушен нож. Сервираме с пресни горски плодове и свежа мента. |