Продукти
-
2
жълтъка
, разбити
-
4
ч.ч.
бульон
, пилешки
-
4
с.л.
бял оцет
-
1
с.л.
брашно
-
1
глава
лук
-
1
с.л.
масло
-
1
с.л.
зехтин
-
12
скилидки
чесън
-
крутони
Начин на приготвяне
- Пасираме чесъна с машинка за почистване и пасиране на чесън.
- В подходяща тенджера загряваме зехтина, маслото и лука. Оставяме за 20 минути на среден огън, разбърквайки.
- Добавяме брашното и разбъркваме добре. Изсипваме бульона, оцета и 1 литър вода. Изчакваме да заври и оставяме на бавен огън за 30 минути.
- Добавяме жълтъците, разбъркваме и сваляме супата от огъня.
- Добавяме крутоните и по желание, гарнираме с копър.