Продукти
-
125
г
масло
разтопено
-
3
яйца
-
2
с.л.
какао
натурално, на прах
-
1
бакпулвер
-
250
г
брашно
-
150
г
пудра захар
-
320
мл
мляко
-
3
г
сладкарска боя
червена
- за глазурата:
-
150
г
пудра захар
пресята
-
400
г
крем сирене
"Филаделфия"
-
70
г
масло
меко
-
200
г
ягоди
Начин на приготвяне
- В купа смесваме сухите продукти.
- Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
- Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
- Добавяме боята и отново разбъркваме много добре, до хомогенна смес.
- Сместа изсипваме във формички за мъфини, и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар и ванилията. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините или намазваме със сладкарски нож, след като са поизстинали (около 10 минути).
- Почистваме и нарязваме ягодите и поставяме по парче върху всеки мъфин.