Продукти
-
25
гр.
какао
на прах
-
1
череша
захаросана, за украса
-
20
гр.
черешово сладко
-
25
гр.
шоколадова гранола
(мюсли)
-
3
ч.л.
ром
-
5
с.л.
захар
-
150
гр.
кисело мляко
цедено
-
150
гр.
череши
-
150
гр.
вишни
Начин на приготвяне
- Измиваме, обезкостяваме и нарязваме плодовете на половинки. С тях покриваме дъното на чаша за шампанско.
- Отделно разбиваме млякото със захарта и рома, до получаването на гладка смес.
- Изсипваме сместа върху черешите, и оставяме за няколко часа да стегне в хладилника.
- След това го изваждаме, заливаме със слой черешово сладко, и покриваме с последен слой шоколадова гранола.
- Накрая с помощта на цедка, поръсваме с какао и украсяваме с малко сметана и една черешка в ъгъла или средата на чашата.