Черен ориз за гарнитура

Продукти

  • 60 г черен ориз
  • 20 мл олио
  • 20 мл бяло вино
  • 10 г лук
  • пармиджано
  • масло
  • магданоз

Начин на приготвяне

  1. Измиваме ориза (може и да се накисне за 3-4 часа). 
  2. Задушаваме го със ситно нарязаният лук, в олио и бяло вино. 
  3. Варим го според указанието на етикета (20 – 40 мин.) в зависимост от ориза. 
  4. Отстраняваме от огъня и както при ризото добавяме пармиджано, масло и свежи подправки по желание. 
  5. Отлична гарнитура какро за риба и морски дарове, така и за пилешко и телешко. Също така е подходящ за ястия с по-сладникав вкус. 
  6. Може да се смеси с бял ориз (варят се по отделно) или да се консумира самостоятелно като лек обяд.