Продукти
-
60
г
черен ориз
-
20
мл
олио
-
20
мл
бяло вино
-
10
г
лук
-
пармиджано
-
масло
-
магданоз
Начин на приготвяне
- Измиваме ориза (може и да се накисне за 3-4 часа).
- Задушаваме го със ситно нарязаният лук, в олио и бяло вино.
- Варим го според указанието на етикета (20 – 40 мин.) в зависимост от ориза.
- Отстраняваме от огъня и както при ризото добавяме пармиджано, масло и свежи подправки по желание.
- Отлична гарнитура какро за риба и морски дарове, така и за пилешко и телешко. Също така е подходящ за ястия с по-сладникав вкус.
- Може да се смеси с бял ориз (варят се по отделно) или да се консумира самостоятелно като лек обяд.