Продукти
-
3
с.л.
сирене "пармезан"
настъргано
-
3
с.л.
зехтин
-
1
ч.л.
сол
-
50
мл.
бяло вино
-
2
скилидки
чесън
-
400
гр. малки
тиквички
-
350
гр. замразени
скариди
-
200
гр.
ориз
(арборио, басмати)
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза в посолена вода и прецеждаме.
- Почистваме, измиваме и нарязваме тиквичките на ситно.
- В дълбок съд запържваме за кратко чесъна и тиквичките.
- Прибавяме скаридите и бялото вино.
- Задушаваме докато поизври течността, но да остане малко на дъното. В този момент прибавяме сварения ориз, разбъркваме добре и сваляме от огъня.
- Поднасяме с настъргания пармезан и поливаме с две-три лъжички зехтин.