Продукти
-
400
г
бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
-
60
г
галета
-
7
с.л.
брашно
-
3
яйца
-
2
с.л.
лимонова кора
настъргана
-
1
ч.л.
чесън
на прах
-
1
лимон
-
сол
на вкус
-
олио
за пържене "Олинеза"
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме рибата.
- Заливаме обилно с лимонов сок и посоляваме.
- Разбиваме жълтъците и белтъците с малко сол поотделно
- Смесваме галетата с лимоновата кора и чесъна.
- Потапяме рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
- Пържим в силно сгорещена мазнина, за около 4 минути от всяка страна.
- Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Съвет:
Галетата може да заменим с царевично брашно.