Продукти
-
180
г
олио
-
35
г
пудра захар
за поръсване
-
0,5
ч.л.
канела
-
55
г
тиква
, сварена
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
4
яйца
-
2
ч.ч.
брашно
Начин на приготвяне
- В купа пресяваме брашното.
- Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното.
- Постепенно добавяме прясното мляко, докато получим смес с гъстотата на пюре.
- Рендосваме тиквата. Добавя я към сместа и разбъркваме добре.
- Добавяме канелата.
- Пържим бухтите в загрятата мазнина, до златисто.
- Изваждаме, оставяме за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което прехвърляме в чиния за сервиране и поръсваме със захарта.
Съвет:
По желание, може да залеем с малко кленов сироп.