Брускети с макарони и грах |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Сваряваме макароните в предварително подсолена вода. Нарязваме лука и шунката на ситно. 2. В предварително затоплен тиган слагаме зехтина и сотираме граха за 2 минути, подправяме със сол и пипер. 3. В тиган слагаме масло, слагаме макароните и шунката и ги задушаваме. 4. Измиваме добре магданоза и го нарязваме на ситно. Разбъркваме яйцата, сметаната и магданоза и овкусяваме с индийско орехче. 5. В купа слагаме сметаната яйцата и сместа с макароните, слагаме ги в тава за готвене на пара. Напълваме тавата с 500 мл вода и слагаме да заври, намаляме котлона и слагаме тавата със сместта на средна степен да се пече за 10-12 минути на 80 градуса. 6. Нарязваме и поднасяме върху брускети. ** Ако не разполагате с тава за готвене на пара, можете да поставите малка тавичка в по-голяма, която да напълните до средата с вода и да покриете с домакинско фолио. |