Продукти
-
200
гр
грах
-
150
гр къси
макарони
-
1
глава
лук
-
80
гр
шунка
-
2
ч.л.
зехтин
-
50
мл
сметана
-
4
яйца
-
връзка
магданоз
-
сол
-
черен пипер
-
индийско орехче
Начин на приготвяне
1. Сваряваме макароните в предварително подсолена вода. Нарязваме лука и шунката на ситно.
2. В предварително затоплен тиган слагаме зехтина и сотираме граха за 2 минути, подправяме със сол и пипер.
3. В тиган слагаме масло, слагаме макароните и шунката и ги задушаваме.
4. Измиваме добре магданоза и го нарязваме на ситно. Разбъркваме яйцата, сметаната и магданоза и овкусяваме с индийско орехче.
5. В купа слагаме сметаната яйцата и сместа с макароните, слагаме ги в тава за готвене на пара. Напълваме тавата с 500 мл вода и слагаме да заври, намаляме котлона и слагаме тавата със сместта на средна степен да се пече за 10-12 минути на 80 градуса.
6. Нарязваме и поднасяме върху брускети.
** Ако не разполагате с тава за готвене на пара, можете да поставите малка тавичка в по-голяма, която да напълните до средата с вода и да покриете с домакинско фолио.