Брускети с макарони и грах

Продукти

  • 200 гр грах
  • 150 гр къси макарони
  • 1 глава лук
  • 80 гр шунка
  • 2 ч.л. зехтин
  • 50 мл сметана
  • 4 яйца
  • връзка магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче

Начин на приготвяне

1. Сваряваме макароните в предварително подсолена вода. Нарязваме лука и шунката на ситно.

2. В предварително затоплен тиган слагаме зехтина и сотираме граха за 2 минути, подправяме със сол и пипер.

3. В тиган слагаме масло, слагаме макароните и шунката и ги задушаваме.

4. Измиваме добре магданоза и го нарязваме на ситно. Разбъркваме яйцата, сметаната и магданоза и овкусяваме с индийско орехче.

5. В купа слагаме сметаната яйцата и сместа с макароните, слагаме ги в тава за готвене на пара. Напълваме тавата с 500 мл вода и слагаме да заври, намаляме котлона и слагаме тавата със сместта  на средна степен да се пече за 10-12 минути на 80 градуса.

6. Нарязваме и поднасяме върху брускети.

** Ако не разполагате с тава за готвене на пара, можете да поставите малка тавичка в по-голяма, която да напълните до средата с вода и да покриете с домакинско фолио.