Продукти
-
6
яйца
-
2,5
ч.ч.
захар
-
1
¾ ч.ч.
брашно
-
1
ч.л.
бакпулвер
-
⅔ ч.ч.
какао
-
100
г
орехи
-
50
г
лешник
-
430
г
шоколад
-
400
г
масло
Начин на приготвяне
- На слаб огън разтапяме маслото и шоколада.
- В дълбока купа, разбъркваме с миксер яйцата, захарта, брашното, бакпулвера, какаото, след което прибавяме разтопените, шоколад и масло, както и ядките.
- Приготвената вече смес изсипваме в тава, която е покрита с готварска хартия.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30-35 минути.
- Охлаждаме десерта, нарязваме го на парчета и по желание, го гарнираме с топка сладолед.