Боб чорба по манастирски

Продукти

  • 2 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 10 с.л. олио
  • 1 домат
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 500 г боб

Начин на приготвяне

  1. От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, заливаме го със студена вода и го варим на тих огън. 
  2. След половин час го прецеждаме и го заливаме с гореща вода. След това прибавяме олиото, нарязаните лук и моркови, и го оставяме да ври. 
  3. Когато бобът е почти уврял, прибавяме нарязания домат, сол, черен пипер, джоджен и чубрица. 
  4. При сервиране можем да добавим стрит лют пипер.