Начин на приготвяне
- В тава пресяваме брашното заедно с бакпулвера, добавяме ядките, захарта и ваниловата захар.
- Прехвърляме в блендер, заедно с маслото, нарязано на кубчета и пулсираме няколко пъти - докато стане на едри трохи.
- Изсипваме сместа в тавичка, добавяме водата и правим съставките на топка, без да месим продължително. Добавяме целите бадеми и отново размесваме леко.
- Поставяме тестото върху парче стреч фолио, приплескваме го на плоска топка, увиваме го и го слагаме в хладилника да се стегне.
- Върху набрашнен плот разточваме стегнатото до подходяща степен тесто на кора с дебелина около 5-6 мм, изрязваме кръгчета и ги слагаме в застлана с хартия за печене тава.
- Покриваме тавата със стреч фолио и слагаме в хладилника да стегнат.
- Изстудени ги слагаме в тавата, в предварително загрята до 180 градуса фурна и печем 8-10 минути.
- Изчакваме леко да се охладят, изваждаме ги от тавата и ги охлаждаме окончателно върху решетка.
С така приготвеното тесто се получават около 30 броя сладки.
|