Бисквитки с бадеми

Продукти

  • 120 г брашно
    бяло
  • 120 г бадеми
    настъргани или едро смлени бадеми + 40 г цели
  • 0,5 к.л. бакпулвер
  • 60 г захар
  • 1 пакетче ванилена захар
  • 100 г масло
    студено
  • 3 с.л. вода
    студена

Начин на приготвяне

  1. В тава пресяваме брашното заедно с бакпулвера, добавяме ядките, захарта и ваниловата захар. 
  2. Прехвърляме в блендер, заедно с маслото, нарязано на кубчета и пулсираме няколко пъти - докато стане на едри трохи.
  3. Изсипваме сместа в тавичка, добавяме водата и правим съставките на топка, без да месим продължително. Добавяме целите бадеми и отново размесваме леко.
  4. Поставяме тестото върху парче стреч фолио, приплескваме го на плоска топка, увиваме го и го слагаме в хладилника да се стегне. 
  5. Върху набрашнен плот разточваме стегнатото до подходяща степен тесто на кора с дебелина около 5-6 мм, изрязваме кръгчета и ги слагаме в застлана с хартия за печене тава. 
  6. Покриваме тавата със стреч фолио и слагаме в хладилника да стегнат.
  7. Изстудени ги слагаме в тавата, в предварително загрята до 180 градуса фурна и печем 8-10 минути. 
  8. Изчакваме леко да се охладят, изваждаме ги от тавата и ги охлаждаме окончателно върху решетка.

С така приготвеното тесто се получават около 30 броя сладки.