Бисквити с овесени ядки и ягоди

Продукти

  • 170 г масло на стайна температура
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилия
  • 105 г брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 2 г сол
  • 260 г овесени ядки
  • 1 ч.ч. ягоди , почистени и нарязани на парчета

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large biskviti s oveseni yadki i yagodi

Начин на приготвяне

  1. Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесените ядки да се запекат за 8 минути, докато пуснат аромат (на 170 градуса). 
  2. В купа разбиваме маслото и захарта до кремообразна и гладка смес (около 2-3 минути). Добавяме яйцето и екстракта от ванилия и разбъркваме до хомогенност. 
  3. В отделна купа смесваме брашното, содата и солта. 
  4. Добавяме сухата смес към течната и разбъркваме, колкото брашното да се поеме. Добавяме овесените ядки и ягодите, и разбъркваме леко.
  5. С влажни ръце оформяме по-големи бисквитки. Подреждаме ги в тава и печем около 20-тина минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата. 
  6. Оставяме бисквитките за няколко минути в тавата преди да ги прехвърлим в купа.