Начин на приготвяне
- Картофите се измиват, обелват и нарязват.
- Пилето се почиства, измива и подсушава.
- В леко намаслена огнеупорна тава се поставят пилето, картофите и срязаният лимон.
- Овкусява се със сол, черен пипер, мащерка, розмарин на вкус и салвията.
- Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна.
- След това се отстранява фолиото, полива се с вино и се пече още 50 минути. (Периодично пилето се полива с отделената течност). Температурата на фурната се вдига до 220 градуса и пилето се пече още 30 минути.
- Тавата се изважда от фурната и се похлупва с фолио.
- Пилето се оставя да "почине" 10 минути преди да се сервира.
|