Бърз сладкиш "Шоколадово суфле"
Продукти
-
2
с.л.
какао
-
200
г
пудра захар
-
5
белтъка
-
5
яйца
-
250
г
масло
-
200
г
брашно
-
300
г
шоколад
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата и половината пудра захар с миксер в дълбока купа.
- Прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме, но на по-ниска степен.
- Добавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме.
- Натрошаваме шоколада на парченца и го разтопяваме на водна баня. Прибавяме го към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил, разбъркваме всичко.
- В друга купа разбиваме белтъците с останалата пудра захар на мек сняг и ги добавяме към сместа.
- Разбъркваме с шпатула в една посока.
- Получената смес изсипваме в тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 15-20 минути.
- Сладкишът поднасяме и консумираме веднага.