Продукти
-
черен пипер
-
500
г
бамя
-
сол
-
1
ч.л.
куркума
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
глава
кромид лук
-
2
скилидки
чесън
-
2
с.л.
зехтин
-
1
ч.ч.
вода
-
2
домата
-
магданоз
Начин на приготвяне
1. Лукът нарязваме на ивици, бамята се почиства и я нарязваме на парченца по 2 см. Доматите се обелват и нарязват на кубчета.
2. В дълбок съд нагряваме мазнината. Добавяме лук, чесън и задушаваме за 3 мин. Добавяме куркумата и червения пипер. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2 мин. Добавяме бамята и готвим докато омекне.
3. Добавяме нарязаните домати и оставяме да ври на слаб огън още 15-20 мин. Добавяме сол и черен пипер. Поръсваме с нарязан на ситно магданоз