Азиатска нудъл супа с пуешки ролца

Продукти

  • 2 стръка пресен лук
  • 2 пуешки шницела
  • 2 с.л. горчица с къри
  • 1 жълта чушка
  • 1 морков
  • 1 малка тиквичкa
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. лимонов пипер
  • 1 с.л. къри
  • 600 мл пилешки бульон
  • 250 мл кокосово мляко
  • 100 гр азиатски нудъли
  • пресен кориандър
  • слънчогледово олио

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large aziatska nudal supa s pueshki roltsa

Начин на приготвяне

1. Почистваме пресния лук и го нарязваме по дължина на две. Разстиламе пуешките шницели, начукваме ги леко през прозрачно домакинско фолио и ги намазваме с горчица, поръсваме със сол и черен пипер. Навиваме ги на рулца и стягаме с кухненски канап.

2. Измиваме зеленчуците, нарязваме ги на тънки и къси лентички. Задушаваме ги в сусамовото олио, добавяме кърито и лимоновия черен пипер, заливаме с пилешкия бульон и кокосовото мляко.

3. Върху супата поставяме кошничка за варене на пара и в нея слагаме пуешките ролца и задушаваме около 8 мин. Отстраняваме кошничката и добавяме азиатските нудъли в супата, както и рулцата, като преди това ги срязваме на по-малки половинки.

4. Сваряваме до готовност нудълите и сервираме супата с пресен кориандър. Добавяме още сол и пипер на вкус.