Продукти
-
2
стръка
пресен лук
-
2
пуешки шницела
-
2
с.л.
горчица с къри
-
1
жълта чушка
-
1
морков
-
1
малка
тиквичкa
-
3
с.л.
сусамово олио
-
1
ч.л.
лимонов пипер
-
1
с.л.
къри
-
600
мл
пилешки бульон
-
250
мл
кокосово мляко
-
100
гр
азиатски нудъли
-
пресен
кориандър
-
слънчогледово олио
Начин на приготвяне
1. Почистваме пресния лук и го нарязваме по дължина на две. Разстиламе пуешките шницели, начукваме ги леко през прозрачно домакинско фолио и ги намазваме с горчица, поръсваме със сол и черен пипер. Навиваме ги на рулца и стягаме с кухненски канап.
2. Измиваме зеленчуците, нарязваме ги на тънки и къси лентички. Задушаваме ги в сусамовото олио, добавяме кърито и лимоновия черен пипер, заливаме с пилешкия бульон и кокосовото мляко.
3. Върху супата поставяме кошничка за варене на пара и в нея слагаме пуешките ролца и задушаваме около 8 мин. Отстраняваме кошничката и добавяме азиатските нудъли в супата, както и рулцата, като преди това ги срязваме на по-малки половинки.
4. Сваряваме до готовност нудълите и сервираме супата с пресен кориандър. Добавяме още сол и пипер на вкус.