Айсберг салата с маслини и синьо сирене

Продукти

  • зехтин на вкус
  • 2 стръка див лук
  • 1 глава червен лук
  • 40 г синьо сирене
  • 20 г маслини
  • 200 г айсберг
  • сол на вкус

Време: 15 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 06 09 11 53 30 0300 0 1 2

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме айсберга, като оставяме няколко цели листа за декорация (по желание). Поставяме целите листа на дъното на купа и върху тях поставяме нарязания айсберг. 
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме червения и дивия лук и ги добавяме при айсберга. 
  3. Нарязваме маслините (като може да оставим част от тях цели) и ги добавяме в купата. 
  4. Нарязваме сиренето, и добавяме и него. 
  5. Овкусяваме със сол и зехтин на вкус и сервираме.