Продукти
-
1
с.л.
нишесте
-
стафиди
-
50
гр
кашу
-
50
гр
шам-фъстък
-
1
нар
-
1
ч.л.
канела
-
50
гр
орехи
-
портокалова кора
-
100
гр
захар
-
250
гр
жито
Начин на приготвяне
1. Почистваме и сваряваме житото докато омекне. Можем да го накиснем от предишната вечер, за да се свари по-бързо.
2. Пасираме половината от житото и го смесваме с останалото, захарта, стафидите, разтвореното нишесте в малко вода. Слагаме на котлона и варим няколко минути. Добавяме настърганата портокалова кора. Можем да използваме и захаросана.
3. Разпределяме в купички и оставяме в хладилника да стегне. Украсяваме със зърна нар, орехи, шам фастък и кашу. Поръсваме с канела, по желание и с пудра захар.