Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
2
с.л.
масло
-
200
мл
бяло вино
-
200
г
гъби
от буркан, нарязани
-
200
мл
вода
-
2
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
нишесте
-
1
кубче
гъбен бульон
, разтворен в 200 мл гореща вода
-
60
мл
maggi унисос
-
2
свински пържоли
Начин на приготвяне
- Поръсваме пържлите с черен пипер, добавяме унисоса и оставме да се мариноват 1 час.
- В голям и дълбок тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни.
- Добавяме виното, намаляваме котлона и захлупваме тигана с капака. Оставяме пържолите да се задушат, докато се изпари виното.
- Добавяме водата за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. След това изваждаме пържолите, поставяме ги в касерола и захлупваме да са на топло.
- Поставяме гъбите в същия тиган, в който би трябвало да е останала около 200 мл течност. Ако се е изпарила - добавяме бульона. Захлупваме с капака и задушаваме 10 минути.
- След това размиваме нишестето с малко вода или бульон и добавяме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол.
- Връщаме пържолите в сос и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите. Пържолите сервираме горещи.