Ароматни свински котлети
Продукти
2 г
кориандър
2 г
кимион
2 г
майорана
2 г
розмарин
2 склидки
чесън
2 г
бял пипер
2 г
черен пипер
80 мл
соев сос
6 броя
свински пържоли (котлет)
Време:
140 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Чесънът се пресова и се разбърква със соевия сос.
Добавят се ароматните подправки.
С така приготвената смес се намазват пържолите (котлети) и се оставят да се мариноват за 80 минути.
Всеки котлет се запича на скара или оребрен тиган, след което се загръща в алуминиево фолио (2-3 слоя).
Внимава се да не се разкъса от костта.
Фурната се загрява на 220 градуса.
Пикантните свински котлети се пекат 45-50 минути.