Продукти
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
малинов сироп
-
3
с.л.
балсамов оцет
-
100
г
червено вино
-
400
г
телешко филе
-
3
с.л.
зехтин
-
1
ч.л.
мащерка
сушена
-
1
ч.л.
босилек
сушен
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме месото.
- В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
- Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
- Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
- Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
- След като извадим месото от фурната го нарязваме и сервираме с гарнитура по избор.