Продукти
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
1
ч.ч.
грис
-
125
г
масло
-
1
ч.ч.
захар
-
1
к.л.
сода
-
0,5
ч.ч.
орехи
смлени
-
1
ванилия
- за сиропа:
-
20
мл.
лимонов сок
по желание
-
20
г
масло
-
2
ч.ч.
захар
-
1
ч.ч.
вода
Начин на приготвяне
- В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.
- През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалте продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.
- Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен.