Close search

Сьомга на фурна

Добавено от Master Chef
Видяна: 22704 Сьомга на фурна

Продукти

За 4 порции: 700-800 гр. филе или котлети от сьомга, 1 лимон, 1 кафена чаша бяло вино, сол, черен пипер, зехтин, хартия за печене.

Начин на приготвяне

Осоляваме филетата, поръсваме с черен пипер. В тавичка нареждаме сьомгата върху хартията за печене. Поливаме със зехтина и виното, нареждаме лимоновите резени върху и около рибата. Печем на 180-200 градуса около 30 мин. За гарнитура сервираме с картофено пюре или зелена салата. Препоръчвам ястието да се консумира с бяло вино. Добър апетит!

3 Коментара

  1. Small
    Анонимен

  2. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Можете да приготвите лимонов сос от изцеден лимон, зехтин, риган и сол.

  3. Small
    Анонимен

    А какъв е сосът?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност